Låt oss våga göra det våra hjärtan längtar efter

Somliga tycker att jag är modig. Men jag är den räddaste person jag känner. Blir supernervös när jag ska presentera mig i en grupp och så nervös att jag nästan svimmar när jag ska tala eller sjunga offentligt. Så varför gör jag det då, kan man ju undra.
Kreativiteten är överlevnad för mig. Utan den dör jag. Jag måste bara ”få ur mig” det jag känner. Ibland blir det en dikt, ibland en sång, ibland en dans. Långt ifrån allt delar jag med andra. Men ibland känner jag att det är till för fler än mig själv.
Existera kommer från latinets ”exis’tere”; träda fram. När vi träder fram som de vi är med det vi har existerar vi.
”Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.” (Tove Jansson). Ta din längtan i ena handen och din rädsla i den andra. Vilken väger tyngst?
Mod, eng ”courage” kommer från franskans ord för hjärta; ”coeur”. Att vara modig är at våga uttrycka det som finns i hjärtat, trots rädslan.
Låt oss våga existera, träda fram, trots vår rädsla. Låt oss våga göra det våra hjärtan längtar efter.
I varje människa finns en unik ton, en rytm, en berättelse. Sjung den, spela den, dansa den, berätta den. Lev den.

Skrivet 3 november

Ett svar till “Låt oss våga göra det våra hjärtan längtar efter“

  1. Elina skriver:

    Å tack snälla vad detta går rakt in i hjärtat Cajsa! Jag känner igen mig väldigt mycket och har tänkt mycket i samma banor om drivkraften att göra något, dela med mig av det som är till för fler än mig – och för att känna meningsfullhet, och kreativiteten som överlevnad. Tavk för att du formulerar det så!

Lämna ett svar