Cajsa Tengblad föreläser om hälsa och meningsfulla livsstrategier

Foto Anna Hållams

Hej hej, Cajsa Tengblad heter jag!
Jag är utbildad hälsopedagog, entreprenör och kreatör som brinner för hälsa!
Jag ser på livet som en resa. För mig är hälsa de redskap vi har med oss i våra ryggsäckar som hjälper oss att hantera de utmaningar vi möter på livsresan.
Hälsobegreppet inrymmer fem dimensioner: fysisk, psykisk, social, ekologisk och existentiell hälsa.
Livet är den största utmaningen jag mött hittills. När, och inte om, livet är tufft, vill jag tro att det finns vägar igenom. Lidande är en del av livet. Mitt i våra jobbiga tankar och känslor kan vi välja att handla i enlighet med våra värderingar. Därför är det viktigt att stanna upp och fråga sig: Vad är viktigt på riktigt?
Mitt i våra svagheter, knasigheter och trasigheter kan vi leva värdefulla och meningsfulla liv.
Jag är nyfiken och öppen för nya utmaningar och samarbeten.
Min önskan är att fortsätta arbeta för att minska tabu-och skambeläggandet av psykisk ohälsa, utvidga hälsobegreppet och ge redskap till att leva meningsfulla liv. Detta gör jag bland annat genom föreläsningar, skrivande, samtal och musik.
Hoppas att vi möts framöver!
Varm kram, Cajsa

Cajsa Tengblad släpper ny musik på Hermans lada den 19 juni

Livet tog en ny vändning när författaren, föreläsaren och låtskrivaren Cajsa Tengblad mötte Freda´-gitarristen,  låtskrivaren och producenten  Arne Johansson. Cajsa, med rötter i den norrländska myllan, gick på sitt livs första konsert med Freda´ i hemstaden Örnsköldsvik 1984. Åren gick, frisyrerna förändrades och 2016 korsades deras vägar på Arnes café i Jönköping. Timslånga samtal och många koppar kaffe ledde till ett musikaliskt samarbete. Låtar har skrivits och spelats in i studion, sovrummet och under resor till Barcelona, Köpenhamn, Maarburg, Mölle och Österlen. 

   Tillsammans skapar de musik med texter som tröstar och bär genom sorg och saknad och som väcker hopp om förändring.

Lördagen den 19 juni släpps firar vi Skivrelease på Hermans lada utanför Ulricehamn. Varmt välkommen att fira med oss! Info och bokning på hermanslada.se

 

Foto Anna Hållams

 

Det här är Cajsa Tengblad!

Hej! Cajsa Tengblad heter jag. Född och uppvuxen i vackra Örnsköldsvik, Höga Kusten. Nu bor jag 163 meter från min favoritsjö Vättern i vackra Jönköping.
Övning i att tala offentligt fick jag som hockeyspeaker på brorsans matcher samt i de musikalroller jag hade i barnkören Musikverkstan’. Vid sju års ålder skrev jag min första bok och min första låt ”Jag är en eskimå”.
Mitt intresse för hälsa väcktes när jag studerade engelska på Umeå Universitet och kom i kontakt med Studenthälsan, IKSU. Detta ledde mig till Högskolan i Gävle och Hälsopedagogutbildningen. Har även läst kurser i psykologi, salutogent ledarskap, coaching och existentiell folkhälsa.
Min drivkraft är att dela med mig av hälsofrämjande redskap till att hantera livet. Med egen erfarenhet av psykisk ohälsa får jag ofta höra från åhörare och klienter: ”Det känns som att du förstår.”
Min styrka är att jag kan prata personligt, lättsamt och med glimten i ögat om allvarliga saker. Jag sjunger och spelar gärna i samband med föreläsningarna.
Min önskan är att de som lyssnar på, läser och går i samtal hos mig ska bli inspirerade och motiverade till en hälsosam livsstil, hitta sin inre styrka och våga förverkliga sina drömmar.
Min övertygelse är att livet blir lättare när vi bär det tillsammans!
Ser fram emot att möta dig framöver!

Cajsa Tengblad.
Foto Anna Hållams